Кратово: Кампања за подигање на свеста за згрижување на деца и промовирање на националната стратегија за деинституционализација

ОпштиниКратово: Кампања за подигање на свеста за згрижување на деца и промовирање...

Најчитано

📣 На секое дете му е потребно семејство и заслужува љубов. Згрижувачките семејства, вршат благородна мисија и креираат радост во заедницата📣

💬Градоначалникот на општина Кратово, Тодорче Николовски, разговараше со Александра Мојсова од СОС Детско село за договорената вклученост на општина Кратово во кампањата за подигање на свеста за згрижување на деца и промовирање на националната стратегија за деинституционализација. Проектот „Унапредување на системски недостатоци – Поддршка на реформите во системот за заштита на деца“, кој го спроведува СОС Детско село, предвидува општествена мобилизација за подигање на свеста за важноста на програмата за згрижување на деца и иницира создавање систем за одржување на врските на децата со семејството, заедницата и културното потекло.

 

 

 

Извор:  Општина Кратово

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе