Валандово: Објавен е Конкурсот по повод празникот на општина Валандово „6 ноември“ за 2022 година

ОпштиниВаландово: Објавен е Конкурсот по повод празникот на општина Валандово „6 ноември“...

Најчитано

По повод празникот на општината „6 Ноември“, Општина Валандово, распишува

КОНКУРС

За доделување на наградата „6 Ноември“ и годишно признание на Советот на Општина Валандово по повод празникот на општината

Награда „6 Ноември“ се доделува на физички и правни лица од Општина Валандово, Република Северна Македонија и пошироко, како знак на општо признание за особени постигнувања и придонес во афирмација и развој на општината во сите области на општествениот живот (стопанство, наука, уметност, образование, култура, хуманост и др.).

Наградата „6 Ноември“ се доделува по повод Денот на општината „6 Ноември“ и тоа за континуирани резултати за подолг период на работно и творечко ангажирање.

Признанието се доделува и по други поводи за лични залагања и особен придонес за општината, во сите области на општественото живеење за пократок период.

Наградата „6 Ноември“ е во форма на плакета.

Признанието е во форма на диплома.

Право да предлагаат канадидати за Награда и Признание имаат сите правни и физички лица.

Предлогот мора да е образложен, а кога станува збор за поединци, група творци треба да се приложи и кратка биографија. Предлагачите притоа мора да нагласат за која од општинските награди го предлагаат кандидатот и треба да приложат своја полна адреса и назив на седиштето, односно името и адресата.

Краен рок за поднесување на предлозите е 10.10.2022 година до 16:00 часот.

Предлозите се поднесуваат на следната адреса: Општина Валандово ул. Иво Лола Рибар бр.3, Валандово, со назнака „За 6 Ноемвриска награда“


ДОКУМЕНТИ:

– Конкурс (pdf)

Извор: Општина Валандово 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе