13-тите меѓународни спортски игри и средби

Синдикати13-тите меѓународни спортски игри и средби

Најчитано

Од 22.09 до 25.09.2022 година, во Теслич – Република Срспка во организација на Синдикатот на управата на Република Српска, а по две годишна пауза се одржаа 13-тите меѓународни спортски игри и средби на Синдикатите од југоисточна Европа на кои учество зедоа повеќе од 250 учесници.

 

Делегацијата на Синдикатот на УПОЗ беше преставувана со 49 учесници, а се натпреваруваше во сите дициплини.

Позначајни резултати беа забележени во пинг понг и баскет каде беше освоено првото место, и три трети места во мал фудбал, кошарка и пикадо.

Севкупен победник на 13-тите СИС беше Синдикатот на правосудството од Србија, а Синдикатот на УПОЗ го зазема четвртото место на конечната табела.

 

 

 

 

Извор: УПОЗ

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе