ДЗС: Цени на електричната енергија и природниот гас во првото полугодие од 2022 година

UncategorizedДЗС: Цени на електричната енергија и природниот гас во првото полугодие од...

Најчитано

Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото полугодие од 2022 година, просечната цена на електричната енергија за домаќинствата во Република Северна Македонија изнесува 5.761 денар по KWh, што претставува пораст од 11.2 % во споредба со второто полугодие од 2021 година.

Просечната цена на електричната енергија без данокот на додадена вредност за крајните потрошувачи, освен домаќинствата, се движи од 10.316 до 14.782 денари по KWh по групи на потрошувачи.
Просечната цена на природниот гас без данокот на додадена вредност за крајните потрошувачи, освен домаќинствата, се движи од 57.840 до 65.380 денари по nm3 по групи на потрошувачи.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе