МЖСПП: Обезбедени средства за доизградба на системите за водоснабдување во н.м Никуштак и н.м. Виштица во општина Липково

МинистерстваМЖСПП: Обезбедени средства за доизградба на системите за водоснабдување во н.м Никуштак...

Најчитано

На 86-та Седница, Владата на Република Северна Македонија ја усвои Информацијата за повеќегодишна јавна набавка за финансирање на активности за водоснабдување на н.м. Никуштак – дистрибутивна мрежа со приклучување кон водоснабдителниот систем Липково и Информацијата за повеќегодишна јавна набавка за финансирање на активности за водоснабдување на н.м.Виштица – главна водоводна мрежа со приклучна шахта од водоснабдителниот систем Липково.

 

Со тоа се обезбедија средства од Буџетот на МЖСПП за 2023 година потребни за доизградба на двете водоводни мрежи со што и двете села од општина Липково ќе се приклучат кон регионалниот водоводен систем.

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе