ДКСК: Учество на обуки на претставници на локалната самоуправа во организација на Центарот за граѓански комуникации

Самостојни органиСамостојни државни органиДКСК: Учество на обуки на претставници на локалната самоуправа во организација на...

Најчитано

Државната комисија за спречување на корупцијата активно учествуваше во  обуките на претставници на општините и локалните јавни претпријатија од Битола, Кичево, Куманово, Неготино, Струмица, Тетово, Чаир и Штип реализирани од мај до октомври оваа година.

Обуките се дел од проектот „Заштита од корупција“ што се спроведува од страна на Центарот за граѓански комуникација и истите треба да им помогнат на општинската администрација и на вработените во локалните јавни претпријатија за воведување систем за интегритет, за зголемување на транспарентноста, како и проценка на ризиците од корупција во јавните набавки и нивно намалување.

Претседавниците на ДКСК на овие обуки говореа за значењето на спречувањето и борбата со корупцјата на локално ниво.

 

 

 

 

Извор: Државна комисија за спречување на корупцијата 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе