УЈП: Меморандум за соработка со Комисијата за хартии од вредност

Самостојни органиОргани во составУЈП: Меморандум за соработка со Комисијата за хартии од вредност

Најчитано

 

Директорката на Упрвата за јавни приходи, Сања Лукаревска и претседателката на Комисијата за хартии од вредност, Нора Алити потпишаа Меморандум за соработка. Со овој документ, како што појаснија потписничките, ќе се унапреди меѓуинституционалната соработка а ќе се овозможи и јакнење на финансискиот и даночниот систем, кои се носечки столбови за економијата.

Директорката на УЈП, Лукаревска, појасни дека преку ваквите соработки, се јакнат капацитетите на двете институиции а се креира и солидна основа УЈП и КХВ, партнерски да се справуваат со даночното затајување и пазарните манипулации.

 

Претседателката на КХВ, Алити, појасни дека со склучувањето на Меморандумот, се операционализираат повеќе сегменти на содејствување преку заедничко вложување а се создадат услови за градење на соодветни политики за носење на оддржливи одлуки, се со цел, модернизација на финансискиот и даночниот сектор.

Лукаревска и Алити, истакнаа дека практичната примена на оваа соработка почнува веднаш, се со цел, брзо создавање на услови за подобрување на бизнис климата модернизирани и транспарентни услуги кои ќе придонесат кон раст и развој на инвестициските можности и подобрување на бизнис климата од кои бенефит ќе имаат субјектите како даночни обврзници и инвеститори

 

 

 

Извор: Управа за јавни приходи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе