АХВ: Бабовски за Топ тема – Македонските граѓани јадат безбедна храна, инциденти се можни и постојат секаде во светот

Самостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Бабовски за Топ тема - Македонските граѓани јадат безбедна храна, инциденти...

Најчитано

Царува ли црн пазар на пестициди во Македонија кои се користат во земјоделието, а се забранети за употреба?

Има ли неконтролирана и прекумерна употреба на земјоделски препарати од македонските земјоделци? Влијае ли тоа врз јавното здравје на нацијата?

Во емисијата Топ Тема на ТВ Телма, новинарката Тамара Грнчароска дебатираше со Николче Бабовски, директор на Агенцијата за храна и ветеринарство, Јане Станкоски, директор на Државниот инспекторат за земјоделство, проф. д-р Нико Беќаровски од УК за Токсикологија и проф. д-р. Илија Каров, поранешен декан на Земјоделскиот факултет при УГД – Штип.

 

 

 

Бабовски за Топ тема: Македонските граѓани јадат безбедна храна

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе