spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: 61 стипендија за најуспешните ученици од основните училишта

Бутел: 61 стипендија за најуспешните ученици од основните училишта

Под мотото “По правилниот пат чекориш” општина Бутел ја продолжува традицијата која започна во минатите години.

Беа доделени парични ваучери на најдобрите ученици во вредност од 12.000 денари и 6.000 денари.

На 11 првенци на генерација во три наставни јазици македонски, албански и турски им беа доделени парични ваучери во вредност од 12.000 денари.

На основците од 8, 7, 6 и 5 одделение во трите наставни јазици им беа доделени парични ваучери во вредност од 6.000 денари.

Општина Бутел вложува максимално во образованието и континуирано се грижи за најдобрите ученици.

Учениците се наша гордост, наша должност е да го почитуваме нивниот труд.

Извор: Општина Бутел

Прочитајте