О. Ѓорче Петров: Јавен Повик за поддршка при формирање и работа на пензионерски клубови

Општина Ѓорче Петров започнува процес за формирање на три пензионерски клубови на наша територија. ,,Здружениото на пензионери” со голема радост

Повеќе

О. Ѓорче Петров: Ангеловска и Наумоски извршија увид во градежните работи на Корзото

Одлична реализација на Проектот за подобрување на општински услуги-МСИП, особено во изградбата на локалната патна инфраструктура, каде во текот на

Повеќе

О. Аеродром: Ликовна работилница по повод Меѓународниот ден на батеријата

Меѓународниот ден на батеријата денеска беше одбележан пред трговскиот центар „Капитол мол“ под мотото „Да бидеме одговорни денес за подобра

Повеќе

О. Берово: Нов почеток на локалната демократија – Проект ,,Зајакнување на општинските совети”

11 советници од Советот на општина Берово, заедно со Градоначалникот Пекевски и претставници на општинската администрација, денеска, во Струмица, ја проследуваат првата обука, во

Повеќе

О. Штип: Посета на детска градинка „Цветови“ во населба Осми Ноември

Во претходниот период се работеше на темелни реконструкции во детската градинка Цветови. Со донација од Јапонската амбасада, се променија прозорите

Повеќе