АФПЗРР: Привршува рокот за Мерка 3„Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи“

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги потсетува сите заинтересирани дека привршува продолжениот рок за поднесување на

Повеќе

УЈП: Делегација на УЈП на работна средба со Даночната администрација на Тирана

Во Тирана, Делегација на УЈП предводена од Директорката на УЈП Сања Лукаревска оствари работна средба со менаџментот на Даночната Администрација

Повеќе

АХВ: Се зајакнува регионалната соработка против африканската свинска чума

На покана на Бугарската агенција за безбедност на храната, директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ) Зоран Атанасов, со

Повеќе

АФПЗРР: Се проширува и реконструира регионалниот пат од Бутел до Раштак

Заменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Благе Цветковиќ, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот

Повеќе

АФПЗРР: Исплатени субвенциите за одгледувачите на говеда

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 12.500 сточари кои одгледуваат говеда исплати 354 милиони

Повеќе

МП: Зголемен бројот на предмети од назначувањето на обвинителот за врски во Европравда

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска оствари средба со претседателот на Европравда г. Ладислав Хамран и обвинителот за врски

Повеќе