ССМ: Претседателот Димовски за новиот ОКД во приватниот сектор

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) никако да се договори со работодавачите околу новиот Општ колективен договор за приватниот сектор

Повеќе

Влада: Премиерот Заев – Неселективна примена на правдата – Граѓаните очекуваат одлуки и расчистување на случаите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во интервју за ТВ магазинот „Детектор“ потврди дека не се потребни

Повеќе

Влада: Премиерот Заев за Фокус – Не сум диктатор, јас се борев против режим

ФОКУС: Учебната година стартуваше со предупредувачки штрајк. Но, некаде работеа, некаде не работеа учителите и наставниците. Како го коментирате сето тоа?

Повеќе

МФ: Ангеловска за МИА – Дарежливост за инвестиции и добри проекти, скржавост за непродуктивни трошења

Можноста да се прават промени. Тоа е клучниот мотив поради кој Нина Ангеловска ја прифатила понудата да биде министерка за

Повеќе

ЈА: Интервју со првиот Антикорупционер во нашата држава – Билјана Ивановска

Доколку сакате да дознаете колку случаеви има за непотизам при вработување во администрацијата, каде има најголема корупција и непотизам во

Повеќе