КСС: Синдикален проглас на мерки и барања до сите политички чинители

На денешната прес – конференција, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија- КСС поаѓајќи од делот на нарушеното социјално партнерство и

Повеќе

КСС: Специјална мисија на ITUC за прекршување на правото на слобода на здружување

Оваа недела во Македонија, Светската конфедерација на синдикати – ITUC спроведува специјална мисија во Македонија со која отвара случај во

Повеќе

ССМ: Работниците со минимална плата – Ризик од сиромаштија во земји- членки на ЕУ

Најновите податоци покажуваат дека работниците кои заработуваат законски утврдена минимална плата се изложени на ризик од сиромаштија во повеќето земји- членки

Повеќе