ДКСК: Средба со Високата претставничка на ОБСЕ Северино, Амбасадор на Албанија – Река и Италија – Ромео

Претседателот и членовите на Државната комисија за спречување на корупција остварија работен состанок со Високата претставничка на ОБСЕ г-ѓа Паола

Повеќе

МИОА: Дигитална соработка за трансформација на владите

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествува на конференција посветена на дигитализацијата во Белград, насловена како: „Дигитална соработка:

Повеќе

МЗШВ: Исполнување на европските стандарди за уредување на земјоделските пазари

Уредувањето на земјоделските пазари е основа за зголемување на пазарните можности, економскиот развој, како и севкупната продуктивност во земјоделскиот сектор,

Повеќе

МТСП: Министерката Мизрахи: „Проактивно ќе се вклучам во борбата со непријавената работа”

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи денеска учествува на Регионалната конференција: “Вработување – Нијанси на сиво во Западен

Повеќе

МП: Негласањето на Законот за Јавно обвинителство – Избегнување на правда од одредени политичари

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска се обрати на тема „Отвореност на судството во Република Северна Македонија“, конференција која

Повеќе

СЕП: Граѓанското општество клучен фактор во демократскиот развој на земјата

Државната секретарка на Секретаријатот за европски прашања, Калинка Габер, вчера учествуваше и имаше свое обраќање на Регионалниот форум на граѓанското

Повеќе

Влада: Ние сме модел за успешно и функционално општество еднакво за сите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, се обрати на конференцијата „Статусот и положбата на националните малцинства во

Повеќе

О. Штип: Промовиран проектот „Културен мост низ вековите“

Во организација на Источен плански регион и Народното читалиште „Георги Тодоров 1885“ од општина Белица, Република Бугарија се организираше промотивна

Повеќе