МП: Зголемен бројот на предмети од назначувањето на обвинителот за врски во Европравда

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска оствари средба со претседателот на Европравда г. Ладислав Хамран и обвинителот за врски

Повеќе

МЕ: Со Законот за енергетска ефикасност – Нови инвестиции во енергетски ефикасно осветлување во општините

Министерот за економија Крешник Бектеши присуствуше на потпишување на  Договори за Јавно- приватно партнерство по ЕСКО модел за јавно осветлување

Повеќе

МИОА: Од 2017та – Дигиталната трансформација го зголемува квалитетот на живот на граѓаните

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на вчерашната прес конференција се осврна на проектите реализирани од 2017та година

Повеќе