АФПЗРР: Исплатени субвенциите за одгледувачите на говеда

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 12.500 сточари кои одгледуваат говеда исплати 354 милиони

Повеќе

Влада: Јазични политики според потребите на граѓаните од сите етнички заедници

Во организација на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик вчера,

Повеќе

МФ: Преку обуки и креирање вештини за успех до поголема вработеност на младите

Преку обуки и креирање на вештини кај младите, до поголема вработеност на младата популација во земјава. Вклучувањето на бизнис-секторот во

Повеќе

Влада: Системски инвестиции за подобрување на студентскиот стандард за подобри услови за студентите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, заедно со министерот за образование и наука Арбер Адеми, и со

Повеќе