Влада: Јазични политики според потребите на граѓаните од сите етнички заедници

Во организација на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик вчера,

Повеќе

Влада: Решен наследениот проблем на лозарите со долгот – нови повисоки субвенции

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанствo Трајан Димковски и

Повеќе

Влада: Системски инвестиции за подобрување на студентскиот стандард за подобри услови за студентите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, заедно со министерот за образование и наука Арбер Адеми, и со

Повеќе

Влада: Оперативниот план за 2020 година пред стопанските комори, синдикатите и работодавачите

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика Санела

Повеќе

Влада: Заедно со компаниите обезбедуваме 10 милиони евра дополнителни средства за спортот и спортистите

Во рамките на заложбата за подобрување на условите за поддршка на спортот, спортските федерации, клубови и спортисти преку мерката спортски

Повеќе

Влада: За две и пол години имаме економски раст од -1,8% на 3,5 %, се зголемија платите, воведовме младински додаток

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска и дополнителната заменик-министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ

Повеќе

Влада: На местата на некогашните загадувачи, градиме капацитети за производство на чиста, зелена енергија

Премиерот Оливер Спасовски денеска во присуство на министерот за економија, Крешник Бектеши и генералниот директор на Електрани на Северна Македонија,

Повеќе

Влада: Државата е кредибилен партнер на НАТО, сите да го продолжат евроатланскиот пат, за добра иднина

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски се сретна со Атила Местерхази, вршител на должност, претседател на Парламентарното

Повеќе

Влада: Ратификацијата на Договорот за членство во НАТО е нашата иднина

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, се обрати на седницата на Собранието на Република Северна Македонија посветена

Повеќе