о. Ѓорче Петров: ООУ Мирче Ацев домаќин на наставници и ученици од Малта, Шпанија и Грција

Општина Ѓорче Петров веќе трета година како е вклучена во Еразмус + програмата, проекти кои се директно финасирани од Европската

Повеќе

Општина Гевгелија: Избрано ново раководство на Здружението на пензионери

Здружението на пензионери во Гевгелија избра  нов претседател – Велин Стојменов, пензиониран професор од Гевгелија. На изборот му претходеше тримесечна

Повеќе

Општина Аеродром: Сообраќајна сигнализација на булеварот во населба Лисиче

Вертикална и хоризонтална сообраќајна сигнализација се поставува деновиве пред раскрсниците на булеварот „12-та македонска бригада“ во населбата Лисиче. Сигнализацијата ја

Повеќе

МНР: ДС Виктор Димовски оствари средба со студентите на Факултетот за безбедност

Државниот секретар во Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија Виктор Димовски на 2 април 2019 година оствари средба

Повеќе