МИОА: 16-та меѓународна конференција е-Society, во организација на „Метаморфозис“

Министерот за информатичко општество и администрација д-р. Јетон Шаќири учествуваше на меѓународната конференција е-Society на тема „Вклученост и ефективност-добро управување

Повеќе

О.Куманово: Комисија за одбележување на празници и манифестации и доделување на награди и признанија

Претседателот на Комисијата за одбележување на празници и манифестации и доделување на награди и признанија, Сашо Милковски денеска на прес

Повеќе

МНР: „Млади, миграција и демографскитe предизвици во земјите од Западниот Балкан“

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, имаше воведно обраќање на видео-конференцијата „Млади, миграција и демографските предизвици во земјите од Западниот

Повеќе

МК: Меѓународна балканска конференција за музичко – балетското образование

Во организација на ДМБУЦ „Илија Николовски- Луј“ од вчера до 25 октомври во Скопје ќе се одржи меѓународна балканска конференција

Повеќе

МП: Глобален дијалог на министрите за правда: Пандемијата донесе предизвици и во правосудството

Во организација на Министерството за правда на Канада, ОЕЦД и глобалната иницијатива Отворено Владино партнерство, завчера се одржа онлајн конференција

Повеќе

СЕП: „Ќе треба да разбиеме низа предрасуди, современите европски вредности во нашето секојдневие и нив да ги практикуваме“

Заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите

Повеќе

КСС: Учесник во „Меѓународна конференција за регионална соработка за БЗР“ во Струга

„Меѓународна конференција за регионална соработка за БЗР“ во организација на Македонско здружение за заштита при работа МЗЗПР се одржа на

Повеќе

МИОА: Прес конференција на министерот Јетон Шаќири

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири вчера одржа прес конференција, по повод мандатното писмо на претседателот на Владата

Повеќе

МЕ: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот

Повеќе

МИОА:„Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, непотизам, клиентелизам и кронизам“

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири вчера се обрати на настанот „Проценка на ранливост од корупција во политиките

Повеќе