О.Битола: Градоначалничката Петровска за превентивните мерки на општината

Градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска одржа прес конференција на која беа презентирани превентивните мерки кои ги презема општината за

Повеќе

Влада: Институционална, лична одговорност и организираност – Корона вирус

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски денеска одржа прес-конференција на која информираше за состојбата во општините Дебар

Повеќе

ДКСК: Средба со Високата претставничка на ОБСЕ Северино, Амбасадор на Албанија – Река и Италија – Ромео

Претседателот и членовите на Државната комисија за спречување на корупција остварија работен состанок со Високата претставничка на ОБСЕ г-ѓа Паола

Повеќе

МИОА: Дигитална соработка за трансформација на владите

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествува на конференција посветена на дигитализацијата во Белград, насловена како: „Дигитална соработка:

Повеќе

МЗШВ: Исполнување на европските стандарди за уредување на земјоделските пазари

Уредувањето на земјоделските пазари е основа за зголемување на пазарните можности, економскиот развој, како и севкупната продуктивност во земјоделскиот сектор,

Повеќе

МТСП: Министерката Мизрахи: „Проактивно ќе се вклучам во борбата со непријавената работа”

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи денеска учествува на Регионалната конференција: “Вработување – Нијанси на сиво во Западен

Повеќе

МП: Негласањето на Законот за Јавно обвинителство – Избегнување на правда од одредени политичари

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска се обрати на тема „Отвореност на судството во Република Северна Македонија“, конференција која

Повеќе

СЕП: Граѓанското општество клучен фактор во демократскиот развој на земјата

Државната секретарка на Секретаријатот за европски прашања, Калинка Габер, вчера учествуваше и имаше свое обраќање на Регионалниот форум на граѓанското

Повеќе