О.Куманово: Прва официјална посета на Амбасадорот на Јапонија, Н.Е.Хиронори Савада

Вчера во просториите на општина Куманово Градоначалникот на општината Димитриевски се сретна со Амбасадорот на Јапонија, Н.Е. Хиронори Савада и

Повеќе

Град Скопје: Средба за потребите за реформа во средното стручно образование

Градоначалникот Петре Шилегов, министерката за образование и наука, Мила Царовска и швајцарската амбасадорка Сибил Сутер денеска одржаа консултативна средба со

Повеќе

О.Битола: Петровска иницира создавање услови за Нови Инвестиции

На иницијатива на градоначалничката м-р Наташа Петровска, а со цел привлекување на инвеститори и овозможување реална конкурентност со останатите региони

Повеќе

О.Велес: Лабораторија за развој на Иновативни продукти во Технолошки – Техничкиот факултет

Прехранбено-технолошки центар за развој на иновативни продукти вчера свечено беше отворен во просториите на Технолошко-техничкиот факултет во Велес. Центарот е

Повеќе