УЈП: Продолжување на рокот за Барање на финансиска поддршка

Се известуваат даночните обврзници и сметководители дека рокот за поднесување на Барањата за финансиска поддршка образец БФП-ИП/2 и образец БФС-СВД/2 се продолжува до 12

Повеќе

УЈП: Барање за финансиска поддршка за исплата – Физички лица кои вршат самостојна дејност

Согласно Закон за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот Covid-19, за

Повеќе

УЈП: Работодавачи поднесете Барање за финансиска поддршка за исплата на плати на Работниците

Врз основа на Закон за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот Covid-19, заради исплата на платите

Повеќе

УЈП: Финансиска поддршка за исплата на плати и 4 пакет антикризни мерки

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска заедно со Министерот за финансии Фатмир Бесими денес одржаа заедничка прес конференција

Повеќе

УЈП: Финансиска поддршка за Приватниот сектор за исплата на плати – Ковид 19 – 2020 година

Владата на Република Северна Македонија во рамките на четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19

Повеќе

УЈП: ,,ВИКЕНД БЕЗ ДДВ,, го зголеми прометот од Македонски производи и обезбеди антикризна поддршка на Македонските компании

Управата за јавни приходи го заокружи првиот Викенд без ДДВ преку кој граѓаните можеа да остварат враќање на целосниот износ

Повеќе

УЈП: Известување за обврзниците на данокот на добивка

Почитувани даночни обврзници, Доброволното плаќање на даноците, изразено како подготвеност на даночните обврзници за законско, правилно и навремено исполнување на

Повеќе