HomeПолитички партии

Политички партии

Новата Катица на Зоран Заев е Вилма Рускоска

Истите луѓе од врвот на СДСМ со кои што Јанева ги спремала обвиненијата, соработувале и со Вилма Рускоска. Сите обвиненија и сите постапки кои...

Со исти истрошени кадри СДСМ оди во изборен пораз, народот веќе ги прочита

Со исти истрошени кадри СДСМ оди во изборен пораз, народот веќе ги прочита. Стари кадри за штитење на криминалот. Вечерва Заев го предложи Шилегов за кандидат...

ВМРО-ДПМНЕ останува синоним за нечесен, лицемерен однос кон земјоделците

ВМРО-ДПМНЕ нема право да зборува за земјодлеството, 12 години како власт оваа партијаги уценуваше и ги делеше земјоделците, а субвенциите ги исплаќаше селектвино и...

Зголемена економска активност во ТИРЗ

Почитувани граѓани, почитувани новинари, Успешните и навремени економски политики на Владата предводена од СДСМ придонесуваат економијата да се развива со засилено темпо, а последиците од...

Младите ќе ја создадат и изберат најдобрата понуда за секоја општина

Денеска во рамки на караванот „Млади Локално Заедно“ на СДММ се одржа средба на младите од локалните клубови на СДММ во Карпош, Центар и...

Континуирано инвестираме во предучилишното образование, отворени 45 градинки

Почитувани,   Приоритет на СДСМ е грижата за најмладите, за децата.   Континуирано го подобруваме предушилишното образование со цел да ги подготвиме децата за предизвиците, да обезбдиме еднаква...

Вакцини пристигаат секој понеделник и дека досега се аплицирани околу 700.000 дози

ВМРО ДПМНЕ како што ги преспа, двата силни брана на Ковид 19, според тврдењето на нивниот лидер Мицкоски, продолжува да спие и за време...

86 наставници ќе ги оставите како технолошки вишок

Од Извештајот на Комисијата за образование, може да се види дека на никаков проблем со формирањето на паралелки со помал број на ученици во...

СДСМ ветуваа парк и ги излажаа скопјани, ќе се градат облакодери!

Почитувани   СДСМ на скопјани им ветуваа парк, и ги излажаа скопјани ќе градат облакодери!   На паркингот кај ГТЦ ќе никнат објекти, згради, а не парк или...

Заради власта спомен-Светиклиментовиот универзитет е оставен на забот на времето иако беше потврден од специјалистите на ИКОМОС и УНЕСКО

Плаошник е културно-историски профан и сакрален комплекс кој ја симболизира кохезијата и симбиозата на духот од цивилизациите континуирано пренесуван од  праисторијата до денес. Плаошник...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ