Влада: Гарантираме нулта толеранција за насилство, напади, уцени и притисоци врз новинарите

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски денеска се обрати на регионалната работилница на тема „Новинарството за безбедносните предизвици

Повеќе

АВРСМ: Програма за вработување

Програмата за Самовработување, како една од најатрактивните програми за вработување на невработените лица, овозможува финансиска поддршка при започнување на сопствен

Повеќе

АХВ: Ќе расте побарувачката за животински протеин, аквакултурата – алтернативен извор

Светската стручна јавност алармира за се поголем недостиг од животински протеин во наредните триесет години, а ваквата состојба ја наметнува

Повеќе

О.Гевгелија: Подготовка на националната и локалната администрација за користење на ИПАРД мерките

Во Гевгелија денес започна со работа дводневната меѓународна конференција за поддршка и подготовка на националната и локалната администрација, како и

Повеќе

АФПЗРР: Низ повеќе населени места ќе се оддржат ИПАРД инфо денови

Телото за управување со ИПАРД при МЗШВ, заедно со претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

Повеќе

МОН: Финансирање на пазарно – ориентирано и квалитетно стручно образование и обука

Заменик министерката за образование и наука Елизабета Наумовска заедно со заменик-шефот на мисијата на амбасадата на Швајцарија во Република Северна

Повеќе

О.Крива Паланка: Изработка на родово одговорна стратегија за локален развој

Во големата сала на Општина Крива Паланка, денес се одржа првата работилница од процесот на подготовка – креирање на  „Стратегија

Повеќе

O.Кисела Вода: „Етичност, вредности и хуманост“ во ООУ „Круме Кепески“

Во рамки на Отворениот ден за граѓанско образование, учениците од ООУ „Круме Кепески“ од Кисела Вода одржаа работилници преку кои ја

Повеќе