АХВ: Подобрување на подготвеноста во справувањето со Африканска свинска чума

Претставници од Агенцијата за храна и ветеринарство и официјални ветеринари се дел од педесеттина учесници од земјава на онлајн обуката

Повеќе

АХВ: Заедно со ОПМ издадени прирачници за операторите со храна за градинките и училиштата

Агенцијата за храна ветеринарство во соработка со  Организацијата на  потрошувачи, во рамки на Програмата за заштита на потрошувачи за 2020

Повеќе

АХВ: Атанасов посети компании од земјоделско-прехранбениот сектор во кавадаречко

Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, вчера во рамки на теренските активности, посети три компании од земјоделско

Повеќе

ДЗС: Студенти на високите стручни школи и факултети 2019/2020 година (прв циклус на студии)

Според податоците на Државниот завод за статистика, добиени врз основа на пристигнатите извештаи, во Република Северна Македонија, во академската 2019/2020

Повеќе