O.Куманово: „Стратегиски комуникации и дигитализација на јавната администрација“

Претставници на Секторот за урбанизам од Општина Куманово учествуваа и добија сертификати на семинар на тема „Стратегиски комуникации и дигитализација

Повеќе

АФПЗРР: Зајакнување на капацитетите за полесна интеграција во ЕУ

Седум претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на Северна Македонија ќе се обучат и ќе

Повеќе

АМС: Стартуваше обуката за развој на претприемачкиот дух и деловните вештини

Агенцијата за млади и спорт, започна со организација на обуки за развој на претприемачкиот дух и деловните вештини во насока

Повеќе

МТСП: Полесен пристап до социјалните услуги за граѓаните – Управување со случај во Центрите за социјална работа

Од 10 до 13 септември во Струга, стручни работници од МТСП, ЦСР, установи за социјална заштита и граѓанскиот сектор посетуваат

Повеќе

МЗ: Делегација од МЗ на традиционална кинеска медицина

Во рамките на Семинарот за традиционална кинеска медицина (ТКМ) за здравствени работници во Таијан Кина, претставници на Министерството за здравство

Повеќе

МТСП: Вработените од „Мајчин дом“ Битола – целосна трансформација на институцијата

Вработените од Домот за доенчиња „Мајчин дом“ Битола се подготвуваат за целосна трансформација на институцијата. Учествуваат на обука која што

Повеќе