АХВ: Подобрување на подготвеноста во справувањето со Африканска свинска чума

Претставници од Агенцијата за храна и ветеринарство и официјални ветеринари се дел од педесеттина учесници од земјава на онлајн обуката

Повеќе

МТСП: Ги јакнеме згрижувачките семејства, секое дете е да расте во семејна средина

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) континуирано го унапредува згрижувањето и ги јакне згрижувачките семејства, како најадекватна форма за

Повеќе

МИОА: Манчевски дел од ITU вебинар за влијание на ИКТ врз економскиот развој во Европа

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска беше дел од вебинар во организација на Меѓународна Унија за Телекомуникации-ITU,

Повеќе

МП: Охрабрување на слободата на изразување преку намалување на казните

Во организација на „Здружението на новинарите на Македонија“, се одржа вебинар на тема: „Нови трендови во локален и регионален контекст

Повеќе

O.Куманово: „Стратегиски комуникации и дигитализација на јавната администрација“

Претставници на Секторот за урбанизам од Општина Куманово учествуваа и добија сертификати на семинар на тема „Стратегиски комуникации и дигитализација

Повеќе

АФПЗРР: Зајакнување на капацитетите за полесна интеграција во ЕУ

Седум претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на Северна Македонија ќе се обучат и ќе

Повеќе