ССМ

Штрајк во Пошта

Сојузот на синдикатите на Македонија обезбеди целосна поддршка на Синдикалните организации на АД „Пошта на Северна Македонија“ кои во ССМ донесоа одлука за започнување...

Синдикатот за одбрана и безбедност работи за покачување на платите во МО и АРМ да се реши на најбрз можен рок

Зголемување на платите во Министерството за Одбрана и Армијата на Република Македонија како и почитување на правната регулатива во делот на исплатата на додатоците...

Доближуваме на СИНДИКАЛИЗМОТ до младите студенти

На покана на прфесорот Александар Ристовски од Правниот факултет, Слободан Трендафилов, шеф на кабинет во ССМ улествуваше на онлајн час на кој имаше можност...

Биди дел од тимот на ССМ

Приклучи се, во ССМ се здружени следниве синдикати-членки: - Синдикат на работниците од агроиндустрискиот комплекс на РМ ( АГРО Синдикат); - Синдикат на работниците од угостителството,...

Со студентите на тема – Социјален дијалог, колективно преговарање и синдикализам

Во организација на Проф. д-р Лазар Јовевски од катедрата по трудово право со студентите и останатите социјалните партнери, Слободан Трендафилов, шеф на кабинет во...

СУТКОЗ и АДКОМ – Скалесто зголемување на платите во комуналните дејности и потпишување на Колективен договор

Се одржа среба помеѓу Синдикат на работниците од угостителството, туризмот, КОМУНАЛНО – СТАНБЕНОТО СТОПАНСТВО, занаетчиството и заштитните друштва на Македонија претставуван од страна на...

Заедно со АГРО – Нови вработувања во ЗК Пелагонија и зголемување на плата

Претседателот на ССМ Дарко Димовски и Слободан Трендафилов, шеф на кабинетот во ССМ, одржаа состанок со вработените и Синдикалната организација во ЗК Пелагонија на...

Платите во ЈП Комунална хигиена – Скопје ќе се зголемат

Претседателот на СУТКОЗ и ССМ, Дарко Димовски оствари средба Зухди Енуз, в.д. директор на ЈП Комунална хигиена и претседателот на Синдикалната организација при КХС...

СТКЧ започна со потпишување на колективни договори за Скалесто покачување на платите

На ден 11.03.2022 го­д. во просториите на СТКЧ при ССМ се потп­ишаа колективни договори за фирмите "Мода" и "Камотекс" од Свети Николе членки на...

Преговори за зголемување на платите во АД Пошта

Во врска најавениот протест на Синдикалните организации на А.Д. Пошта на Северна Македонија, Ве известувме дека на ден 18.03 (петок) во просториите на АД...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ