ССМ

Нов Колективен општ договор за вработените во Јавниот сектор

Претседателството на Сојузот на синдикатите на Македонија на последната седница донесе Одлука и утврди предлог текст на нов Општ колективен договор за јавен сектор. На...

НЕправото не смее да се дозволи да стане Право

Вчера во Основниот суд во Штип се одржа третото рочиште за утврдување на причините за отварање на стечајна постапка над должникот Баргала АД од...

Средба со претседателот на CESP

Денес во Сојузот на синдикатите на Македонија се одржа работен состанок помеѓу претседателот на ССМ, Дарко Димовски и престедателот на Европскиот совет на полициски...

Правната заштита во фокусот

На 3 септември 2021 година во ССМ, Секретарот на Советот на ССМ, Златко Цветковски одржа средба со секретарите и координаторите од Регионалните синдикални претставништва...

Работниците треба да бидат информирани за нивните работнички права – Вакцинација

Личната определба на работниците за вакцинација треба и мора да биде резултат на нивната информираност Процесот на имунизација не смее да се спроведува на штета...

Рочиште за СТЕЧАЈ на Баргала АД Штип

Сојузот на синдикатите на Македонија заедно со работниците од Баргала АД Штип разочарани од неподготвеноста и пристрасноста на привремениот стечаен управник Пепи Панев кој...

Останува уште малку време за Баргала

За 26.08.2021 година со почеток во 09.30 часот во Основниот суд Штип е закажано рочиштето за изјаснување по предлогот и испитување на условите за...

75 години Сојуз на синдикати на Македонија

Првиот Конгрес на Сојузот на синдикатите на Македонија со тогашен назив Единствени синдикати на работниците и намештниците на Македонија се одржал на 18-21 август...

Во Струмица – Мобилна апликација Мои работнички права и Бесплатна правна Заштита

Сојузот на синдикатите на Македонија, во рамките на Проектот „Правна заштита – сигурност на работничките права“, поддржан од Меѓународната организација на труд, а финансиран...

Мои работнички права и Бесплатна правна Заштита

ВО КАВАДАРЦИ ЈА ПРЕЗЕНТИРАВМЕ НОВАТА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ССМ-МОИ РАБОТНИЧКИ ПРАВА И МОЖНОСТА ЗА БЕСПЛАТНА ПРАВНА ЗАШТИТА КОЈА ЈА ОВОЗМОЖУВА ССМ Сојузот на синдикатите на Македонија,...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ