ДКСК: Онлајн настан – Меѓународен ден за борба против корупцијата

На 9 декември 2020 година, од 11:00 до 12:30 часот, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе одржи настан за одбележување на Меѓународниот ден за борба против корупцијата.

На настанот ќе бидат претставени клучните активности и идни предизвици во борбата против корупцијата и судирот на интереси, а обраќања ќе имаат претставници на законодавната и извршната власт, меѓународната заедница и граѓанскиот сектор, по што ќе следува дискусија.

Учеството на настанот ќе се одвива онлајн. Сите заинтересирани да бидат дел од настанот ќе можат да пристапат на онлајн платформата преку следниот линк:

https://zoom.us/j/93043799512?pwd=QjlLWXljWFdlRmFDai93MHE4WWZuQT09

Настанот е заеднички организиран и поддржан од ЕУ проектот ИПА II „Промовирање на транспарентност и одговорност во јавната администрација”.

Извор: Државна комисија за спречување на корупцијата