ДЗС: Активно население – Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје 2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, во III тримесечје од 2020 година, активното население во Република Северна Македонија изнесува 941 136 лица, од кои вработени се 785 561, а 155 575 лица се невработени.

Стапката на активност во овој период е 55.8, стапката на вработеност 46.6, додека стапката на невработеност изнесува 16.5.

Прочитајте и дознајте повеќе :

Преземи го соопштението во целост

Извор: Државен завод за статистика