Општина Кисела Вода: 39 членови на ,, Д Стронгест & Руст БЏЏ” од Кисела Вода освоија медали

Вчера на државното првенство во БЏЏ во категорија со кимоно членовите на клубот за бразилска џиу џица „Д Стронгест & Рутс БЏЏ“ од Кисела Вода во сите категории освоија златни, сребрени и бронзени медали.

На оваа натпреварување следните 39 натпреварувачи на клубот од Кисела Вода освоија медали:

Златни медали:

–        Петар Цветановски – почетници 2012

–        Марко Ангелов – почетници 2009-2010

–        Даниел Тодоровски – почетници 2007-2008, -45 кг.

–        Марко Трајановски – почетници 2007-2008, +45 кг.

–        Томи Блажевски – напредни 2010-2011, -36 кг.

–        Дамјан Петровски – напредни 2006-2007, жолт појас

–        Марко Ристовски – напредни 2006-2007, портокалов појас

–        Даниела Алексовска – деца, женски

–        Ева Илиевска – жени, +60 кг.

–        Марко Петровски – 15год. -65 кг.

–        Андреј Марков – 15год. -75 кг.

–        Ненад Мрчковски – 17год. -70 кг.

–        Бојан Манчевски – 17год. -85 кг.

–        Виктор Лазов – бел појас, -88.3 кг.

–        Теодор Стојковски – плав појас, -70 кг.

–        Ева Илиевска – жени, апсолутна категорија

–        Стефан Пецевски – напреден појас, апсолутна категорија

          Сребрени медали:

–        Марио Блажевски – почетници 2012

–        Јорго Проја – почетници 2009-2010

–        Михаил Митев – почетници 2007-2008, -45 кг.

–        Филип Митревски – напредни 2010-2011, -32 кг.

–        Марко Панчевски – напредни 2010-2011, -36 кг.

–        Никола Мојсовски – напредни 2006-2007, жолт појас

–        Александар Колевски – напредни 2006-2007, портокалов појас

–        Ива Богдановска – деца,  женски

–        Никола Симоновски – 15год. -65 кг.

–        Стефан Карапеевски – 15год. -75 кг.

–        Антонио Дамјаноски – бел појас, -64 кг.

–        Михаил Поповиќ – плав појас, -70 кг.

–        Теодор Стојковски – плав појас, апсолутна категорија

          Бронзени медали:

–        Калин Ничовски – почетници 2009-2010

–        Матеј Аврамовски – почетници 2007-2008, -45 кг.

–        Давид Тодоровски – напредни 2010-2011, -32 кг.

–        Марко Митиќ – напредни 2010-2011, -36 кг.

–        Андреј Јовески – 13 – 14 год.

–        Вања Милевски – 15 год. -65 кг.

–        Кристијан Илиевски – бел појас, -70 кг.

–        Александар Поповиќ – бел појас, -82.3 кг.

–        Ерџан Амит – плав појас, -70 кг.

Извор: Општина Кисела Вода

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *