МК: МНТ со “Галеб” гостува во Бугарија

Македонскиот народен театар со претставата „Галеб“ од А.П. Чехов, во режија на Нина Николиќ, ќе гостува на 27. издание на Интернационалниот театарски фестивал „Варненско лето“ во Варна на 11 јуни и на 13. издание на платформата „Светскиот театар во Софија“ на 13 јуни во Софија, Бугарија.

Гостувањето на македонската претстава се реализира на покана на фондацијата „Виа Фест“, која ги организира овие два значајни театарски фестивала со цел во својата земја да ги презентира најистакнатите и најиновативните театарски претстави и уметници од странство.

Извор: Министерство за култура