МП: Бугарските органи позитивно одговорија на барањето за екстрадиција на Игор Спасов

По барањето на Министерството за правда до бугарските органи за екстрадиција на лицето Игор Спасов назад во Северна Македонија, на 26.02.2021 Градскиот суд во Софија, донесе одлука да дозволи негова итна екстрадиција назад во земјата.

Барањето за екстрадиција на 10.02.2021 го потпиша Министерот за правда Бојан Маричиќ.

Извор: Министерство за правда