МП: Повик за аплицирање

Дали сте млад дипломиран правник кој сака да стекне искуство во меѓународна организација која работи за човекови права, демократија и владеење на правото? Дали сакате да помогнете на Европскиот суд за човекови права да обезбеди почитување начовековите права на 820 милиони Европејци? Дали сте заинтересирани да работите со пријави за нарушување на правата утврдени во Европската конвенција за човекови права? Ако е така, нашата Програма за Помошници-адвокати може да биде вистинската работа завас.

Повеќе за повикот можете да прочитате овде- https://www.coerecruitment.com/JobDetails.aspx?vacancyID=1563&Lang=Fr

Извор: Министерството за правда