МВР: Запленети близу 4000 парчиња пиротехнички средства

Денеска (21.12.2020) полициски службеници од ОВР Свети Николе на подрачјето на Полициската станица Свети Николе спроведоа контрола со цел спречување на трговија и употреба на пиротехнички средства.

Притоа, кај два правни субјекти во Свети Николе пронајдени и одземени се 3787 парчиња пиротехнички средства. По документирање на случаите, ќе следат соодветни поднесоци.

Извор: Министерство за внатрешни работи