МЗ: Ново заболени 127; оздравени 7 ; починати 3 – Вкупно 3152

127 ново заболени од коронавирусот:

67 Скопје, Куманово 1, Тетово 10, Штип 33, Дебар 1, Охрид 5, Кочани 2, Струга 6 и Пробиштип 2

7 Оздравени: Скопје 4, Тетово 2 и Гостивар 1

3 Починати : Куманово 1 и Скопје 2

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 702

Досега се направени 37.027 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk