МЗ: Ново заболени 138; оздравени 144; починати 7 – Вкупно 10891

138 ново заболени од коронавирусот:

47 Скопје , 17 Куманово , 2 Тетово , Штип 16 , Прилеп 2, Охрид 2 , Битола 5, Велес 5 , Кочани 5, Пробиштип 1, Македонски Брод 6, Демир Хисар 1, Кавадарци 1, Дебар 10,  Кичево 3, Кратово 1, Виница 2, Крива Паланка 1, Ресен 1 и Гостивар 10

144 Оздравени: Скопје 105 , Штип 9, Прилеп 2, Велес 1, Кочани 4, Битола 5, Пробиштип 1, Берово 1, Демир Хисар 2, Кичево 7, Ресен 2, Гостивар 1 и Тетово 4

7 Починати: Скопје 2 и Штип 1, Дебар 1, Кичево 1, Битола 1 и Македонски Брод 1

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 1621

Досега се направени 13. 938 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk