МЗ: Ново заболени 152; оздравени 126, починати 2 – Вкупно 17200

152 ново заболени од коронавирусот: 

58 Скопје, Куманово 5 , Штип 5 , Дебар 2, , Прилеп 4, Велес 1, Битола 5, Кочани 18, Струмица 14, Струга 6, Охрид 3, Кавадарци 2, Гевгелија 6, Пробиштип 1, Берово 4, Валандово 4, Свети Николе 3, Делчево 3, Кичево 2, Тетово 5 и Гостивар 1.

 126 Оздравени:

32 Скопје, Куманово 17 , Штип 5 , Велес 4, Струга 6, Охрид 2, Битола 1,Кочани 7, Гевгелија 15 , Гостивар 1 , Крива Паланка 2, Струмица 5, Берово 2, Виница 3 , Прилеп 7, Кратово 1, Кичево 1, Делчево 1, Пробиштип 1 , Пехчево 5, Тетово 7 и Свети Николе 1

 2 Починати: 

1 Радовиш и 1 Охрид

Вкупно тестирани од вчерашниот ден:  1630

Досега се направени 181. 034 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk