МЗ: Ново заболени 88; оздравени 135; починати 5 – Вкупно 16867

88 ново заболени од коронавирусот: 

45 Скопје, Куманово 4 , Штип 1 , Крива Паланка 2 , Кочани 3 , Струмица 7, Струга 3, Битола 2, Охрид 3, Прилеп 7, Македонски Брод 1, Виница 1, Кичево 2, Тетово 6 и Гостивар 1

135  Оздравени:

42 Скопје, Куманово 17 , Штип 7 , Велес 1, Охрид 4, Кочани 4, Радовиш 2, Гевгелија 4 , Гостивар 10 , Крива Паланка 5 , Кичево 3, Ресен 1, Битола 2 , Прилеп 16, Пехчево 2, Кратово 1, Пробиштип 2 , Тетово 10 и Свети Николе 2

 5 Починати: 

1 Струга, 1 Гостивар, 1, 1 Тетово, 1 Битола и 1 Прилеп

Вкупно тестирани од вчерашниот ден:  1618

Досега се направени 177. 635 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk