МЗ: Ново заболени 48; оздравени 61; починати 4 – Вкупно 17674

 48  ново заболени од коронавирусот: 

20 Скопје, Куманово 3 ,Дебар 1 , Кочани 9 , Струмица 4 , Делчево 1, Прилеп 3, Пробиштип 1, Виница 2, Пехчево 1, Свети Николе 2 и Тетово 1

 61 Оздравени:

21 Скопје, Куманово 3 , Штип 2 , Битола 1, Гевгелија 2, Струга 6 , Пробиштип 2, Виница 2 , Крива Паланка 2 , Кочани 6, Радовиш 3 , Гостивар 4 , Свети Николе 1, Кичево 1 и Тетово 5

 4 Починати: 

2 Скопје, Куманово 1 и Тетово 1

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 387

Досега се направени 185. 708 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk