МЗ: Ново заболени 594; оздравени 162; починати 3 – Вкупно 23201

594 ново заболени од коронавирус:

303 Скопје, Куманово 22 , Штип 13, Струга 12, Дебар 5, Прилеп 19 , Тетово 26 , Гевгелија 13 , Велес 17 , Битола 18 , Охрид 10 , Кавадарци 7 , Гостивар 12 , Струмица 34 , Кочани 18 , Радовиш 6 , Крива Паланка 7, Пробиштип 3, Демир Хисар 2, Пехчево 1, Берово 2 , Валандово 7, Делчево 5 , Свети Николе 2 , Виница 2 , Кичево 17 , Кратово 1, Ресен 7 и Неготино 3

 

162 Оздравени

79 Скопје , Штип 8, Струга 1, Велес 2, Прилеп 6 , Битола 3 , Гостивар 3 , Крива Паланка 6 , Кочани 8, Струмица 12, Гевгелија 2, Пробиштип 1 , Радовиш 1, Кавадарци 2 , Берово 8 , Кичево 4, Македонски Брод 1, Валандово 3, Свети Николе 7 и Тетово 5

3 Починати

Куманово 1 Богданци 1 и 1 Прилеп

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 2617

Досега се направени  219.158 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk