МЗ: Ново заболени 561; оздравени 197; починати 22 – Вкупно 26954

561 Ново заболени од коронавирус:

271 Скопје , Куманово 29 , Штип 19, Дебар 2 , Струга 3 , Велес 20 , Прилеп 33 , Битола 17 , Охрид 11 , Кавадарци 18 , Кочани 12, Крива Паланка 3 , Крушево 1, Пробиштип 4 , Струмица 32 , Берово 8 , Виница 1, Радовиш 2, Неготино 4 , Ресен 2 , Делчево 1 , Гевгелија 15 , Кичево 6 , Кратово 3, Демир Хисар 1, Македонски Брод 2, Гостивар 10 , Свети Николе 5 и Тетово 26

197 Оздравени:

91 Скопје , Куманово 7 , Штип 8 , Струга 4, Велес 3 , Прилеп 18 , Битола 4, Охрид 3, Кочани 9 , Струмица 16 , Радовиш 2, Македонски Брод 1, Демир Хисар 1, Валандово 2 , Гевгелија 4 , Кичево 4 , Гостивар 3 , Свети Николе 4 и Тетово 13

22 Починати:

7 Скопје , Куманово 1, Дебар 2 , Струга 1 , Велес 2 , Прилеп 1 , Битола 2 , Кочани 1, Крива Паланка 2, Делчево 1 и Гостивар 2

Вкупно тестирани од вчерашниот ден: 1901

Досега се направени 235. 038 тестирања за коронавирусот.

Извор: Javnaadministracija.mk