НАЕОПМ: Зелената агенда, дигитализацијата, интернационализација – развој на високото образование во новата Еразмус+

Зелената агенда, дигитализацијата, интернационализација – развој на високото образование се приоритетите во новата програма на Еразмус+. Вкупниот буџет на европско ниво е историски највисоки 28 милијарди евра.

Почнуваме со интензивна и отворена комуникација, за да поттикнеме што повеќе квалитетни проекти. Градиме #ErasmusCommunity и работиме на подобрување на образованието и условите за нашите млади.

Директорот на Националната Агенција Марко Ѓоргиевски беше гостин во МРТ 1.

Погледнете:

Извор: Агенција за европски образовни програми и мобилност