О.Ѓорче Петров: Расчистена дивата депонија во населба Хром

Елиминирана уште една дива депонија. Го вративме достоинството на кејот на Вардар во населба Хром.  Во соработка со ЈП ,,Комунална хигиена” изнесени се 6 камиони или 66 метри кубни претежно градежен шут.

Отпадот кој со години се депонираше на оваа локација повеќе е минато. Општинската комунална служба во рамки на своите можности и минатата недела два дена работеше на оваа локација, а денеска со механизацијата на ЈП Комунална хигиена (багер и камион), целосно е расчистена депонијата.

Можеме ли да ја одржиме чиста природата?

Зависи од нас!

Извор: Општина Ѓорче Петров