О.Гостивар: Спортски реквизити до сите основни училишта

Како дел од проектот за спречување на насилен екстремизам, организацијата „Центар за заедничка основа“, во соработка со општина Гостивар, се дистрибуираше спортски реквизити до сите основни училишта во Гостивар.
Активностите се одржа во основното училиште „Мустафа Кемал Ататурк“ на која присуствуваа и претставници на холандската амбасада во нашата земја.

Овој проект започна пред две години и во тоа ни помогна и британската амбасада.
Верувам дека со оваа организација придонесовме за вклучување на што поголем број ученици во различни области на спортот, уште една алтернатива и уште еден начин меѓу опциите што им помагаат на нашите млади и ги отстрануваат од појави како екстремизам и насилство во општеството.

Извор: Општина Гостивар