О.Гостивар: Училиштата ги отвараат портите на паркинзите

Бидејќи капацитетот на јавни паркиралишта во градот Гостивар не ги исполнува потребите за време на престојот на иселениците во родниот крај, исто како и во изминтатите две години, општинските основни и средни училишта, и годинава ќе ги отворат портите и ќе овозможат нивните паркинзи да служат како бесплатен јавен паркинг.

Ова се прави со цел да им обезбедиме на нашите сограѓани подобри услови за време на нивниот престој во татковината.

За да се евитираат гужвите во сообраќајот, апелираме до возачите, за време на престојот на иселениците, а што се поврзува и со престојните празници, да го редуктираат движењето со возила во централниот дел на градот.

Извор: Општина Гостивар