О.Кавадарци: Нов Зелен пазар покрај булеварот ,,Никола Минчев”

Општина Кавадарци го релизира проектот за изградба на нов „Зелен пазар“ на просторот пред „Судската палата“ во новиот центар.

На површина од 1.500 м2 се изврши бетонирање на подлогата на просторот каде ќе бидат поставени тезгите, а парарлелно се поставиа бехатон плочки на површина од 1.000 м2 на делот за паркинг простор на новиот зелен пазар. Изведувач на работите е фирмата „Пер инжинеринг“. Претходно на овој просрор се изгради и саниутарен јазол.

Новиот Зелен пазар се гради за потребите на времена дислокација на Градскиот зелен пазар кој Општината ќе го реконструира и осовременува. Новоит пазар ќе биде во фукција се до завршувањето на работите на градскиот зелен пазар.

Извор: Општина Кавадарци