О.Кисела Вода : Собирање на кабаст отпад во четврток и петок

Општина Кисела Вода и ЈП „Комунална хигиена“ утре и задутре ќе собираат кабаст отпад и електронска опрема во урбаните заедници Кисела Вода и Расадник.

Локалната самоуправа во овие урбани заедници ќе спроведе акција за расчистување на сметот од јавните површини, а ќе ги средува парковите и омилените игралишта на најмладите.
Во исто време ќе се кастрат гранките на дрвјата и грмушките.

Општината информира дека граѓаните кабастиот отпад треба да го одложуваат до 11:00 часот покрај своите домови, на тротоарите, но пред се потребно е да  внимаваат истиот да не го попречува движењето на пешаците и возилата.
Одлагањето на отпад после опредeленото време е забрането.

Извор : Општина Кисела Вода