О.Куманово: Денес започнува пробниот попис

Од денес, петок (14.06.2019) започнува пробно попишување на население во тринаесет општини во државата.

Општина Куманово е една од општините каде ќе се спроведува пописот.

Повеќе информации погледнете на следниот ЛИНК.

Извор: Општина Куманово